2021-08-21 15:22:20• hírek • Bede Emőke

Hatalmas torlódás alakult ki a román-magyar határszakasz átkelőinél

A nyári szabadság és az itthon maradottak viszontlátásának lehetősége ebben az évben is rengeteg külföldön élő és dolgozó román állampolgárt csábított haza, hatalmas tömegek érkeztek e hónapokban az országba. Az itthon töltött napok után azonban újra fel kell venni az igát, ebből kifolyólag pedig újabb torlódások alakultak ki a Szatmár megyei átkelőhelyeknél.

A határrendészet hivatalos oldalán közölt adatok szerint jelenleg piros kód van érvényben a petei és a csanálosi átkelőnél is, így kösse fel a gatyáját és készítsen magához hideg folyadékot az, aki most szeretne átjutni a határ másik oldalára. Előbbi átkelőnél cikkünk megjelenésének pillanatában 90 percet, utóbbinál pedig nem kevesebb mint 180 percet kell várakozni.


A hatalmas torlódások okát eddig abban kereshettük, hogy külföldről özönlöttek haza a szabadságukat töltő vendégmunkások, illetve az itthon dolgozók is elindultak jól megérdemelt nyaralásukra. Augusztus végéhez közeledve azonban megfordulnak az irányok, a nyugati országokban dolgozók ismét útnak indultak, hogy folytassák a munkát.


Bár ez a Szatmár megyeieket nem vígasztalja, de más megyékben sem megy minden flottul, példának okáért Nagylak II-nél 10 sávon engedik az országból kilépőket, ennek ellenére a feltorlódott sorokban állók akár 90 percnyi várakozási időre számíthatnak. A határrendészet nemrégiben azt közölte, hogy ebben a kritikus időszakban maximális kapacitással, azaz a legtöbb kollégát berendelve és minden lehetséges sávot megnyitva engedik be és ki az embereket, ugyanakkor arra kérték az utazókat, hogy lehetőségeik szerint válasszanak olyan alternatív átkelőket a legforgalmasabbak helyett, melyek kevésbé túlterheltek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: